Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Slavni austrijski chef Frank Heppner, punac Realove zvijezde Davida Alabe, uhićen je zbog planiranja državnog udara u Njemačkoj

frank-heppner

Austrijski chef Frank Heppner, uhićen je zbog sumnji da je zajedno s grupom Reichsburger planirao državni udar u Njemačkoj. Podsjetimo, njemačka policija nedavno je otkrila i razbila naoružanu marginalnu političku grupu Reichsburger jer je, organizirana u skupine Građana Reicha i Querdenkera, planirala nasilno preuzimanje vlasti.

U racijama je sudjelovalo 3000 naoružanih policajaca koji su upali u stotinjak kuća u gotovo svim njemačkim pokrajinama, ali i u Kitzbuhelu i Perugi. Uhićene su i osumnjičene 52 osobe, među njima osnivač i vođa Reichburgera njemački aristokrat Heinrich Reuss, nekoliko bivših pripadnika elitnih vojnih i policijskih postrojbi, bivša zastupnica AfD-a u Bundestagu, aktivna sutkinja njemačkog suda i, eto, austrijski celebrity chef Frank Heppner, inače punac Realove zvijezde Davida Alabe.

Heppner je uhićen u kuhinji restorana Sra Bua koji vodi u luksuznom Kempinski Das Tirol Hotelu u skijaškom resortu u Kitzbühelu. Prema policijskim izvorima, Keppnera se sumnjiči da je u Reichsburgeru bio jedan od zapovjednika, odgovoran za regrutaciju novih članova, nabavu oružja i opreme i razvoj komunikacijske strukture, piše La Reppublica.

David Alaba i Shalimar Heppner

Keppner je, naravno, dobio u zadatak i organizirati i voditi kantinu u kojoj bi se hranili pripadnici takozvane “Nove njemačke vojske”. Austrijski list Die Presse, pozivajući se na izvore i istrage, piše da je Heppner bio osobni chef Heinricha Reussa.  

Frank Keppner je vrlo popularan u Austriji, autor je niza knjiga, redovito nastupa na televiziji i ima uzornu poslovnu biografiju. Keppner je svojedobno bio glavni chef Peninsula hotelana Filipinima, u Seulu i Hong Kongu, Chef restorana Rafael i chef konzultant minhenskog Lenbacha. Keppner je poznat po elegantnom euroazijskom fusionu. Njegova kćer Shalimar Heppner s Davidom Alabom, inače i kapetanom austrijske reprezentcije, ima sina. Njih dvoje još nisu komentirali uhićenje Franka Heppnera

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.