Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Kaiseru sommeliera Marija Meštrovića ručali smo najslađe sipice u Zagrebu

kaiser-sipice

Kažu da je kovač kralj oboritih riba. Što nije posve netočno. U petak, par sati prije najvažnije pobjede hrvatske nogometne reoetentacije u cijeloj njenoj povijesti, u bistrou Kaiser na zagrebačkoj Kajzerici, ručali smo izvrsnog, velikog kovača, koji je bio pečen u minutu i u stupanj točno: naš je šanpjer ostao jako sočan, ali nimalo sirov.

Kažu da su tako dobri kovači i jednako raskošne škrpine i zubaci kraljevi svakog vrhunskog ribljeg ručka (ili večere). Premda je Kaiserov šanpjer doista bio izvrstan, to jučer nije bilo točno. Umjesto plemenitog kovača, kraljice našeg predpobjedničkog ručka na Kajzerici, bile su male, skromne i beskrajno slatke sipe. Gotovo nikad u Zagrebu nismo probali tako ukusne, hrskave, slasne i sasvim nježno prepržene sipice, kojima nije trebao nikakav umak, kondiment ili prilog. One su govorile same za sebe i svojom su uvjerljivim argumentima nadmašile čak i prvorazrednog kovača.

Sipice su bile toliko fine, da smo ih naručili za desert (nakom što smo ih smazali za predjelo). U desertu smo uživali jednako kao i u predjelu. Kaiser je restoran Marija Meštrovića, jednog od najuglednijih hrvatskih sommeliera. Kaiser nudi autoritativnu svježu ribu, rakove i druga stvorenja iz mora, par odležanih steakova, kao i demokratska dnevna jela za lokalne goste koji ondje dolaze na lunchbreak. Kaiserove cijene veoma su prijateljske: kilogram vrhunske ribe i škampa košta između 450 i 480 kuna.

Butelje dobrih hrvatskih i austrijskih vina mogu se dobiti već za 160 do 180 kuna ( šteta je jedino što lista pjenušaca i šampanjaca nije ni dobra ni upotrebljiva). Servis je profesionalan. Kaiser je iznimno korektan restoran, koji ozbiljno nadmašuje kvartovski karakter. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.