Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U subotu u Ikadorovom Nobilionu gostuje omiljena kvarnerska konoba Zijavica

nobilion-zijavica

Zijavica iz Mošćeničke Drage postoji već dugo, ali je zadnjih godinu dana njena popularnost doslovno eksplodirala: ovog se ljeta na Zijavičinu terasu gotovo da nije moglo sjesti bez rezervacije. Zijavičin chef i vlasnik Stiven Vunić profilirao se u jednoj od najtalentiranijih hrvatskih chefova specijaliziranih za ribe, rakove i školjke.

Stiven i Tea Vunić

Stoga je logično da je Nobilion, restoran luksuznog hotela Ikador u Iki, baš sada, usred sezone riba i rakova, pozvao gospodina Vunića da sudjeluje u kvarnerskoj ediciji Game of Chefs, serijalu Nobilionovih četveroručnih večera, na kojima uz gostujućeg chefa kuha i kućni chef Filip Akrap. U subotu 10. prosinca Akrap i Vunić pripremaju kreativnu riblju večeru koja počinje Vunićevim ciplom s celerom i fritulom od bakalara. Slijedi Aktapov carpaccio od palamide s dimljenim dagnjama i sirovom calonatom.

Vunić nastavlja u sirovom tonu s kamenicom u društvu crnih truba i repe. Akrap će zatim skuhati rižoto s gamborima, vongolama, sipom i sipinim crnilom, dok će Vunić poslužiti romba s tartarom od cikle. Četveroručna večera u Nobilionu završava Nobilionovom dekonstrukcijom jabuke. Subotnja gostovanje Zijavice u Nobilionu košta 570 kuna po osobi. 

Game of Chefs Kvarnerska edicija x Konoba Zijavica

Restoran Nobilion, hotel Ikador, Ika

Subota, 10.12.2022 u 19:00 sati

Cijena 570 kn

Rezervacije OVDJE

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.