Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Soi Fusion sada kuha neka od najautentičnijih azijskih jela koja možete probati u Zagrebu. Beef noodle soup i noodlesi s đumbirom i čilijem su hit

soi-fusion-g

U Soi Fusionu nismo bili još otkad je otišao Vid Nikolić. Što može biti propust, ali s druge strane preskočili smo period u kojem se Soi tražio i u ponedjeljak došli praktički na novo mjesto, vibrantno, jasno koncipirano i do zadnjeg mjesta puno gostiju za ručak. Soi Fusion i dalje je fokusiran na najpoznatije azijske street food street formate, ali sve je sad drugačije.

soi-fusion-gosti

Zagreb je prezasićen azijskim fusion menijima. Većina se nažalost temelji na masovnoj proizvodnji sushija ili lijenim kopijama prvih jela s kojima je Vid Nikolić, koji sada vodi Tori Street Food i Torikayu, još prije desetak godina počeo širiti kulturu azijskog street fooda u Zagrebu. Na svega nekoliko mjesta u gradu možete dobiti stvarne okuse popularnih azijskih jela. Jedno od njih je Soi Fusion.

Azijski chefovi u Soi Fusionu ne podilaze okusima hrvatske publike. Što treba biti ljuto zaista je ljuto, primjena začina je dosljedna, namirnice su svježe i pažljivo pripremljene. U ponedjeljak za ručak jeli smo tajvanski beef noodle soup, noodlese s đumbirom i mladim lukom i Hainan piletinu. Sva tri jela su opaka, bogata i dosljedno dočaravaju okuse azijskih uličnih štandova (porcije koje vidite na fotografijama nisu realne nego barem duple, smanjili su ih na našu molbu kako bismo mogli više toga kušati za članak).

Beef noodle soup je pun anisa i toplih začina, bogat, mračnog slatkog mesnog okusa i dobre ljutine koja se javlja nakon nekoliko sekundi. Dolazi s velikim, perfektno očišćenim i precizno kuhanim komadima teleće koljenice, puno povrća i svježeg čilija. Noodlesi s đumbirom i mladim lukom opako su jelo puno zemljastih okusa đumbira i prženog češnjaka, s finim ukiseljenim ljutikama, puno kikirikija i tostiranih lješnjaka i tri vrste meksičkih papričica koje mirišu do Ilice. Koriste pasillu, ancho i cascabel. Noodlesi dolaze sa slasnim hrskavim karaageom od karfiola koji im daje dodatne teksture i malo nužnog osjećaja masnoće.

Potencijalno najveći bestseler među jelima koja smo jučer probali mogla bi biti Hainan piletina. Nježni komadi poširanog bijelog pilećeg mesa položeni su na začinjenu rižu s maslacem, s puno sočnog, kisloslatkog vijetnamskog coleslowa s nuoc chamom. Nuoc cham je generički naziv za vijetnamske dresinge na bazi limete, čilija, octa i ribljeg umaka, koji se koriste za različita jela od spring rollsa do razniih bowlova. Ovaj u Soi Fusionu je fino balansiran što je presudno za nuoc cham i jelu daje svježinu

Sve što smo probali u Soi Fusionu puno je energije, precizno kuhano i krcato intenzivnih, autentičnih okusa. Soi Fusion upravo priprema liniju za proizvodnju vlastitih noodlesa, što će značajno poboljšati ponudu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.