Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ako niste u braku, na Baliju vam je upravo, i kao turistima, zabranjen seks

bali-seks

Indonezija je danas donijela novi kazneni zakon koji se bavi i seksom. Novi indonezijski kazneni zakon, donesen jednoglasno, zabranjuje seks izvan braka. Svjetski news mediji, uključujući CNN i BBC, naglašavaju da se zakon ne odnosi samo na indonezijske građane nego i na strance, uključujući turiste.

To znači da strani parovi koji, primjerice, putuju na Bali a nisu vjenčani, mogu biti uhićeni i izvedeni na sud. Vanbračni seks navodno se može kazniti zatvorom do godinu dana. Ova odluka, naravno, zvuči posve suludo, ali je ona tek jedna od mnogih posljedica globalnog širenja vjerskog fanatizma. Indonezija je, podsjetimo, najmnogoljudnija muslimanska zemlja na svijetu.

A Bali, otok koji pripada Indoneziji, jedna je od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija; na Bali već desetljećima putuju i mnogi Hrvati. Bali nije islamski otok; ondje golemu većinu čine hinduisti. Bude li se o odluka o zabrani vanbračnog seksa primjenjivala i na Baliju, potpuno je jasno da će turizam na jednom od najljepših azijskih otoka vrlo brzo propasti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.