Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Uskok optužio zagrebačke policajce jer su narodnjačkom klubu Team omogućavali da normalno radi za vrijeme lockdowna

team-lockdown

Lockdown je većinu hrvatskih ugostitelja ostavio bez prihoda. Neki veliki restorani morali su otpustiti više od pola osoblja, konobari su se prekvalificirali u druga zanimanja, a za vrijeme pandemije u Hrvatskoj je zatvoreno oko tisuću lokala. Pojedini su lokali ipak normalno radili: pouzdano znamo da je jedan kafić i restoran na početku Ilice za vrijeme drugog lockdowna svakodnevno bio otvoren.

Znamo da je jedan restoran u sjevernom dijelu grada povremeno radio za vrijeme oba lockdowna. Znamo da su za vrijeme lockdowna radili i neki klubovi poput Teama u Kačićevoj, u centru Zagreba. Team je inače narodnjački klub koji je prvi put došao u medije 2010. godine, kad je jedne prosinačke noći u njegovoj blizini krajnje brutalno pretučen Zvonimir Lovrenčić, danas uspješni barmen, koji je u ono vrijeme bio jedan od najtalentiranijih hrvatskih mladih hokejaša. Kako su, dakle, Team i neki drugi lokali mogli raditi za vrijeme lockdowna, dok su skoro svi drugi ugostiteljski objekti bilo zatvoreni? Telegram je danas odgovorio na to pitanje.

Telegram izvješćuje da je Uskok podnio optužnicu protiv skupine zagrebačkih policajaca. Uskok tvrdi da su četiri zagrebačka policajca dopuštala Teamu da normalno radi usprkos upozorenjima i prijavama. Team je, dapače, nesmetano organizirao i proslavu Nove 2021. uz zaštitu danas optuženih policajaca. Optuženi policajci najavljivali su vlasniku Teama Ivanu Pokosu policijske racije. Poruke pokazuju da su se optuženi policajci gospodinu Pokosu, protiv kojeg je Uskok također podigao optužnicu, obraćali s “gazda”. Jedan je policajac Pokosu čak odao broj mobitela s kojeg je policiji prijavljeno da je Team otvoren.

Poslije ove Uskokove optužnice sasvim je jasno da se lockdown, koji je teško pogodio većinu ugostitelja, kršio zbog korumpiranosti pojedinih policajaca i drugih državnih službenika. Valja podsjetiti da su u korupcijskim slučajevima krivi i oni koji primaju i oni koji daju mito.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.