Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo zašto vam zapravo Vlada želi zabraniti da kupujete nedjeljom

city-centar-east

Danas su parkirališta svih zagrebačkih shopping centara bila prepuna. Jutros su se u našim kvartovskim supermarketima stvarali dugački redovi. Uskoro možda neće biti tako. Vlada Andreja Plenkovića pripremila je zakonske prijedloge prema kojima će se rad trgovina nedjeljom svesti na šesnaest nedjelja u godini. Riječ je o jednom od najlicemjernijih i najgorih zakonskih rješenja bilo koje hrvatske Vlade od 1990. godine do danas. Evo zašto.

Prvo, osobna potrošnja jedan je od glavnih generatora rasta BDP-a. Zabrana rada nedjeljom izravno usporava osobnu potrošnju, pa tako i rast BDP-a. Drugo, Vlada bezočno laže kad tvrdi da zabranom rada nedjeljom olakšava radni status ljudi koji moraju raditi nedjeljom. Vlada samo zatvara trgovine. A što je s kafićima i restoranima? Zašto bi trgovci i trgovkinje imali bolji status od konobarica i konobara, koji i dalje moraju raditi nedjeljom ? 

Da ne govorimo o tramvajkinjama i tramvajcima, radnicima ne benzinskim crpkama, hotelskom osoblju, policajcima i vatrogascima, novinarima, taksistima i zaštitarima i zaštitarkama, koji će svi i dalje normalno raditi nedjeljom Vlada, u obrazloženju ovog štetnog i ekscentrično glupog zakona, tvrdi da većina Hrvata podržava zabranu rada trgovina nedjeljom

Ako je to točno, zašto su parkirališta ispred shopping centara danas bila prepuna? Vlada očigledno laže. A zašto Vlada Andreja Plenkovića tako razvidno laže? Zato što Andrej Plenković na idućim parlamentarnim izborima želi osigurati potporu sindikata i Katoličke Crkve, kako bi lakše dobio još jedne izbore. Valjda jedino pitanje oko kojeg se slažu sindikati i Crkva, premda iz različitih razloga, jest zabrana rada nedjeljom. Pa je gospodin Plenković odlučio maltretirati hrvatske građane i hrvatsko gospodarstvo ovim iritantnim zakonom. Kojeg će Ustavni sud ionako ukinuti za dvije do tri godine. Ali, posve izvjesno, poslije novih parlamentarnih izbora. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.