Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Joško Gvardiol, ribarov sin

gvardiol

Joško Gvardiol nedvojbeno je najbolji igrač hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Katru. Dvadesetgodišnji Gvardiol, koji je briljirao na utakmici s Belgijom, ribarov je sin. Doslovno. Gvardiol, trenutno jedan od najskupljih obrambenih igrača na svijetu, koji vrijedi između 60 i 90 milijuna eura, odrastao je na zagrebačkim Srednjacima, u stanu na petom katu velikog nebodera, s roditeljima i dvije starije sestre.

Međutim, Gvardiolov otac Tihomir porijeklom je iz dalmatinskog Novigrada.  Tihomir Gvardiol profesionalni je ribar, koji se oženio Zagrepčankom Sanjom. Tomislav Gvardiol radi s ribarskim obrtom Ivčić utemeljenim još 1985. godine. Ribarski obrt Ivčić ima štand na desnoj strani zagrebačke tržnice Dolac, gdje skoro svakodnevno prodaje svježe ulovljenu ribu; desna strana ribarnice na Dolcu tradicionalno je najbolje mjesto za prodaju svježe jadranske ribe na najvećoj zagrebačkoj tržnici.

U jednom od ranih srednjoškolskih intervjua Joško Gvardiol, svjetski nogometno superatsr, bio je izjavio da tijekom školskih praznika pomaže ocu u ribarnici.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.