Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BOŽIĆ S MORA Rovinjski advent dizajnirao je Saša Šekoranja, Michelinov Agli Amici i Tekka nude specijalne jelovnike

rovinj-advent-g1

Rovinj iznova pokazuje zašto je jedna od najpopularnijih i najboljih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Rovinjski advent izgleda spektakularno i zasigurno je jedan od najboljih na obali. Nastao je kao suradnja grada Rovinja, Maistrinih hotela i Saše Šekoranje kao glavnog dizajnera te mnogih rovinjskih restorana pod nazivom “Božić s mora”.

Gradske ulice su uistinu impresivno uređene, dok su interijeri Maistrinih hotela Grand Parka, Adriatica i Lone također zablistali pod mnoštvom lampica i božićno/morskih motiva. Gastronomska ponuda je vrlo snažna, a ponajviše se izdvajaju Michelinov Agli Amici i Tekka koji su za advent kreirali specijalne adventske jelovnike, a počevši od 9. prosinca na Glavnom trgu će biti smještene i božićne kućice koje će nuditi tradicionalnu istarsku hranu i pića. 

Cijeli advent raspoređen je u četiri programa. Prvi program odvija se ispred crkve  Sv. Eufemije gdje su postavljene jaslice u prirodnoj veličini. Drugi program je smješten na Trgu maršala Tita gdje se pale batane, tradicionalne rovinjske barke i glavni motiv rovinjskog adventa. Treći program, onaj najmoderniji, nalazi se na šetnici Lungomare, gdje su također smještene adventske kućice kao i restorani koji sudjeluju u adventu, na čelu s Agli Amicijem. Zadnji program je smješten u hotel Lone gdje Tekka priprema japanska jela. 

Rovinjski advent sa zaista jakom gastronomskom ponudom i fantastičnim uređenjem ozbiljno konkurira za jedan od najboljih u Hrvatskoj. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.