Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

ZELENE ZVJEZDICE Ksenija Mahorčič i Ana Grgić Tomić zajedničku večeru u Sloveniji posvetile su održivosti

mahorcic-grgic

Sinoć je Ana Grgić Tomić, glavna chefica hotela Esplanade, održala četveroručnu večeru zajedno s Ksenijom Mahorčič, cheficom Gostilne Mahorčič u Sloveniji u mjestu Rodik. Chefice su napravile petoslijedni jelovnik koji se bazirao na najboljim lokalnim namirnicama i zero waste principu.

Obje chefice imaju snažnu zero waste reputaciju, kao i zelenu Michelinu zvjezdicu. Večera je započela s dva amuse bouchea. Gospoda Grgić Tomić je pripremila pastrvu s paškim sirom, a gospoda Mahorčič brancina s karst sirom. Dalje je chefica Grgić Tomić napravila svoje poznate jadranske škampe s marinadom od meda zajedno sa smeđim maslacem i umakom od škampa te gnude s gustim umakom od istarskih tartufa.

Sljedeći slijed sastojao se od bakalara s umakom od rajčica i čilija te hrskavom kozicom bakalara. Glavno jelo napravila je chefica Mahorčič od jelena, cikle, šljive i lješnjaka. Večera je završila desertom od kestena i karamele gospođe Mahorčič. Večera je organizirana pod pokroviteljstvom Michelina i Hrvatske Turističke Zajednice, a Michelin je cijelu večeru uživo prenosio na svom Instagram profilu. 

Gostilna Mahorčič nas je početkom mjeseca impresionirala svojom lokalnom i strogo sezonskom kuhinjom punom autentičnih i zanimljivih okusa. Recenziju pročitajte OVDJE.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

ZELENE ZVJEZDICE Ksenija Mahorčič i Ana Grgić Tomić zajedničku večeru u Sloveniji posvetile su održivosti

by Luka Peranić time to read: 1 min