Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

U Vivatove vinoteke došao je Taittinger FIFA World Cup, službeni šampanjac Svjetskog prvenstva u nogometu

taittinger-fifa

Taittinger, velika obiteljska šampanjerija iz Reimsa, i ove je godine pustila na tržište šampanjac posvećen Svjetskom prvenstvu u nogometu. Taittinger je još 2014. godine proizveo šampanjac za Svjetsko prvenstvo, koje se tada održavalo u Brazilu.

Taittinger FIFA World Cup Brut Reserve kako se mundijalski šampanjac službeno zove, bazira se na klasičnom Taittingerovu Brut Reserveu, ali nije riječ o potpuno istom vinu. World Cup odležava nešto dulje od pojedinih serija standardnog Brut Reservea i sadrži nešto viši dosage. U Brut Reserveu dosage varira između 9 i 10 grama šećera po litri, dok nogometni šampanjac sadrži 11,5 grama šećera.

Taittinger FIFA World Cup prilično je bogat šampanjac s floralnim i krušnim notama i finim, dugim, konzistentnim perlanjem. Kanite li ga piti uz prijenose utakmica sa Svjetskog Prvenstva, narežite nešto kremastiH sireva, poput briea ili camemberta, i nabavite slane dimljene bademe. Taittinger FIFA World Cup prodaje se u Vivatovim vinotekama. Zagrebački Vivat ekskluzivni je zastupnik Taittingera za Hrvatsku.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

U Vivatove vinoteke došao je Taittinger FIFA World Cup, službeni šampanjac Svjetskog prvenstva u nogometu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min