Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PAPICE SA ZVJEZDICAMA Talijanski chef Enrico Bartolini napravio je liniju kašica za djecu za Michelina

bartolini-papice

Kako odvratiti djecu od junk fooda? Tako da ih od prvoga dana naviknete da dobru hranu. Enrico Bartolini jedna je od najvećih talijanskihkuharskih zvijezda, njegovi restorani imaju 12 Michelinovih zvjezdica. Bartolini je novi doprinos talijanskoj gastronomiji odlučio dati u korijenima, linijom vrhunskih povrtnih kašica za novu generaciju foodieja.

Kašice su njegova suradnja s Fratelli Desideri, firmom koja već godinama surađuje s poznatim talijanskim chefovim na polugotovim gourmet jelima. Njihova linija Le Pappe Stellate (Papice sa zvjezdicama) posvećena je djeci u uzrastu od godine dana do tri godine). Na Bartolinijevih sedam kašica surađivao je i Laboratorij za dijetetiku i kliničku prehranu Sveučilišta u Paviji. Svi sastojci su prirodni, kašice su pune povrća, bez ikakvih aditiva, nemaju čak ni dodanih soli ni masnoća. Boje su žarke i šarene i mogu se pripremiti za manje od pet minuta. Bartolini je recepture razvio u svojoj kuhinji a kašice su prva testirala njegova djeca. Svaki paket sadrži četiri porcije i košta 10 eura. 

Barbadoro je pšenica, slatka crvena paprika, cikla, špinat, rajčica i mrkva. Patucchina je pšenica, krumpir, tikvica, slatka paprika i mrkva Carozucca je pšenica, mrkva i buča, Pepemolo je pšenica, slatka paprika, peršin, patlidžan, tikvica, zelena paprika, mrkva, rajčica i slanutak, Caroccolo: pšenica, pire od brokule i mrkve, Zaffezucca: pšenica, šafran i bundeva Cecipolla: pšenica, slanutak, luk i mrkva.

Za pripremu hrane za bebe dovoljno je staviti sadržaj u  kipuću vodu i kuhati do pet minuta, papice s pašticama treba kuhati dok se tjestenina ne skuha. Preporučuje se papice dovršiti s malo ekstradjevičanskog maslinova ulja i parmezana. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.