Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Plavac Platinum Edition obitelji Volarević zauzeo je 53. mjesto na Wine Enthusiastovoj  listi 100 najboljih vina u Americi za 2022.

volarevic

Najbolje plasirano hrvatsko vino na listi 100 najboljih vina na američkom tržištu uglednog magazina Wine Enthusiast, Volarevićev je Plavac Platinum Edition iz 2018. godine. Zauzeo je 53. mjesto s 95 bodova. Saints Hills chardonnay Le Chiffre, o kojem smo jučer pisali, na 77. je mjestu s 94 boda.

Obitelj Volarević počela se baviti vinarstvom 2005. godine. Volarevići obrađuju vinograde u Komarni, najmlađem  i jedinom ekološkom hrvatskom  vinogorju. Plavac mali Platinum Edition njihovo je prestižno vino, koje se u Hrvatskoj prodaje za oko 480 kuna, a u Americi za 140 dolara. Volarevići proizvode i izvrstan pošip.

Jako je važno da je Wine Enthusiast na svoju ovogodišnju listu uvrstio vino proizvedeno od malog plavca, vodeće dalmatinske autohtone sorte, koju strani sommelieri i vinski kritičari često ne razumiju (uz par iznimaka poput Toljeva ET Dingača, koji je ove godine u Wine Enthusiastu dobio 97 bodova).

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.