Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bivša ministrica Gabrijela Žalac potrošila je 23.750 kuna iz EU fondova u zagrebačkoj gostioni Šarm. Za taj se novac u Šarmu može pojesti oko 215 kilograma ćevapa

zalac-sarm

Telegram je danas objavio jednu od najbizarnijih priča o korupciji među HDZ-ovim ministrima. Drago Hedl otkrio je da je Gabrijela Žalac bivša ministrica regionalnog razvoja i EU fondova, račun za proslavu svog rođendana platila novcem Europskih fondova.

Gospođa Žalac proslavila je četrdeseti rođendan počekom veljače 2019. godine u zagrebačkoj gostioni Šarm u Heinzelovoj ulici. Ministrica Žalac platila je proslavu rođenadana u Šarmu 23.750 kuna. Mjesec dana kasnije, 4.ožujka 2019, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je plaćanje tog računa, i to na teret Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, koji se financira sredstvima Europske Unije.

Dakle, bivša ministrica europskih fondova financirala je proslavu svog rođendana novcem europskih fondova. Ovakvu vrstu skandala dosad nismo imali. Šarm je velika zalogajnica opće prakse, s puno roštilja, pohanih i prženih jela, tjestenina, rižota i salata. Drže i ribu a odendavno su uveli pizze. Šarm organizira velike domjenke, pa tako na webu imaju i poseban jelovnik za karmine.

Cijene su uobičajene za srednji rang zagrebačkih zalogajnica i roštiljarni. Porcija ćevapa od 300 grama košta 60 kuna, što znači da su ministrica Žalac i njeno društvo u Šarmu, po današnjim cijenama, mogli pojesti oko 215 kilograma ćevapa. Ili više od 300 porcija svinjskih bečkih odrezaka, koji koštaju 70 kuna (Šarm ne drž teleći bečki).

Prije tri godine cijene u Šarrmu morale su biti barem 25 do 30 posto niže, što znači da se za novac koji je bivša ministrica uzela od europskih fondova moglo pojesti punih četvrt tone ćevapa. Proslava rođendana na račun Europske Unije najbizarniji je, ali nipošto i jedini financijski grijeh Gabrijele Žalac. Ured europskog javnog tužitelja u posjedu je računa koji pokazuju da je ministarstvo gospođe Žalac samo u jednoj godini, na troškove reprezentacije, održavanje konferencija, kao i na hotelske usluge potrošilo više od dva milijuna kuna. Europski javni tužitelj sumnja da su neki od tih troškova bili paravan za izdavanje lažnih računa.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.