Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NAJVEĆA SENZACIJA NA FULIRANJU Deni Srdoč, chef koji je u dva restorana dobio Michelinovu zvjezdicu, u subotu kuha na terasi Esplanade

nebo-street-style

Fuliranje na Esplanadinoj Terasi Oleander lani je spasilo zagrebački Advent. A ove godine Fuliranje  u Esplanadi donosi najveću gastronomsku senzaciju u povijesti zagrebačkih adventskih kućica. Na ovogodišnjem će se Adventu, prvi put ikad, predstaviti restoran s Michelinovom zvjezdicom. Riječ je o riječkom Nebu chefa Denija Srdoča.

Nebo, Hilton Costabella

Nebo, koje se nalazi na vrhu Hiltona Costabella, dobilo je Michelinovu zvjezdicu par mjeseci nakon otvaranja. Chef Neba Deni Srdoč dvije godine ranije donio je Michelinovu zvjezdicu restoranu Draga di Lovrana. Deni Srdoč jedini je hrvatski chef koji je dobio Michelinove zvjezdice u dva restorana, i sada stiže na ulicu.  

Ovog će vikenda Srdoč osobno kuhati na Fuliranju u Esplanadi. Nebo Street Style na kućici će pripremat malo drukčije smash burgere, pržiti elaborirane kuglice od bakalara, i pripremati još nekoliko atraktivnih jela poput chicken pita breada i cinnamon rollsa. Subotom, na kućici Neba otvarat će kamenice, raditi tartar biftek i točiti šampanjac Henriot (i neka jeftinija ali izvrsna vina poput Ca del Bosco Franciacorte, Kolarićeva Sivog pinota, Rizmanova Nonna, Fakinove Malvazije ili Erdorova Blenda One).

Ako vas na Adventu zaista zanima vrhunska hrana prilagođena street food formatima, stanite u red ispred kućice Nebo Street Style. Sigurni smo da vrijedi čekati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.