Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EKSKLUZIVNO Obišli smo Staru školu, novi restoran Priske Thuring koji se službeno otvara 1. prosinca

stara-skola-g

Stara škola u mjestu Krasica kraj Buja jedan je od najambicioznijih restoranskih projekata u Istri. Staru školu osnovali su investitori u vinariju Giorgia Claia, u zgradi poljoprivredne škole u selu kraj Buja. Stara škola počela je raditi danas, u četvrtak 24. studenog, u režimu soft openinga. Restoran se službeno otvara 1. prosinca, a mi smo ga obišli u četvrtak 24. studenog oko tri popodne, uoči prvog večernjeg servisa.

Stara škola fenomenalno je uređena, s pogledima na cijelu zapadnu Istru do mora i velikim teradama. Glavna projektantica je Irena Mažer (Mažer arhitektura) a dizajn interijera potpusuje Ana Penavić koja je radila i na preuređenju Boškinca. Glavna blagovaonica starinski je elegantna. Privatna soba u potkrovlju djeluje otmjeno, lijepo i ladanjski. Vinski podrum pun je prirodnih vina. Vinska karta koncipirana je kao selekcija regionalnih prirodnih vina, uključujući austrijska, hrvstska i slovenska vinogorja.

Priska Thuring, čije smo kuhanje voljeli u Dubravkinom putu, chefica je Stare škole. Jurica Delić, koji je zadnjih pet godina podijelio između Fat Ducka i Alchemista, voditelj  je Stare škole. Stara škola mogla bi drastično unaprijediti restoransku scenu zapadne Istre.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.