Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Bivši sous chef Mana Marin Pleše otvara svoj restoran u hotelu Vila Rova u Malinskoj na Krku

marin-plese-villa-rova

Obnova u potresu stradale prekrasne zgrade Gliptoteke u kojoj se nalazi restoran ManO izazvala je određene promjene na gastronomskoj sceni. Jedan od najtalentiranijih hrvatskih chefova, Matija Bogdan, odlučio je nakon dvogodišnjeg angažmana napustiti poziciju chefa u Manu, a nakon njega je otišao i njegov bliski suradnik i sous chef Marin Pleše. 

Osim trogodišnjeg staža u Manu, Pleše je godinu i pol dana radio s još jednim jakim mentorom, chefom Rudijem Štefanom u šibenskom Pelegriniju. Marin Pleše sada se odlučio na hrabar profesionalni potez, otvaranje vlastitog restorana. Pleše planira otvoriti restora u svom rodnom mjestu Malinskoj na Krku. Dobra vijest za Krk koji, kao sve popularnija destinacija za goste iz Hrvatske, Slovenije i Italije, očajnički treba dobre restorane i hotele.

Osim Rivice iz Njivica, koja cijelu vječnost drži konstantno visoki standard u kuhanju s dnevnim ulovom ribe i rakova, Krk praktički nema restorana za preporučiti. Prvi samostalni restoran Marina Plešea trebao bi se otvoriti u proljeće iduće godine u hotelu Vila Rova u Malinskoj. Jelovnik će biti baziran na kvarnerskim namirnicama i istraživanju autetničnih krčkih jela.  

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Bivši sous chef Mana Marin Pleše otvara svoj restoran u hotelu Vila Rova u Malinskoj na Krku

by Luka Peranić time to read: 1 min