Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

UPOZORAVAJUĆA LISTA Šest uvjerljivo najgorih restorana u Zagrebu u 2022. godini

kungfu-curry-g

Općenita kvaliteta zagrebačke restoranske industrije napreduje. U redu, zagrebačkim restoranima nedostaje mnogo kompetentnih kuhara, a nabava je još uvijek previše uniformirana, nespecifična i srednjostrujaška. Ali, iznimno je važno da zagrebački restorateri postaju sve ozbiljniji i ambiciozniji. Oni razumiju da se dugoročni uspjeh postiže kvalitetom i jasnim žanrovskim profiliranjem.

Nažalost, još uvijek postoji određena grupa restorana, koja namjerno ignorira kvalitetu. Na ovogodišnju listu uvjerljivo najgorih zagrebačkih restorana uvrstili smo lokale koji zanemaruju kompetentnost kuhanja, kvalitetu sastojaka, i koji, kao takvi, duboko kompromitiraju zagrebačku restoransku scenu.

1. Pivana, Ilica

pivana

Pivana u Zagrebačkoj pivovari restoran je čiji kuhari ne poznaju osnovne tehničke kulinarske postupke. Pivana je restoran u kojem smo pojeli apsolutno najgore skuhani obrok ove godine u Zagrebu. Radilo se o dinstanom lungiću u nekom groznom mliječno sirastom umaku. Lokal koji isporučuje tako grozna jela, ne bi se smio baviti pripremom i posluživanjem hrane.

2. Silk, Masarykova

Azijski Silk nije primjer neznanja, nego loših namjera. Silk ima solidnu listu koktela, odličnu listu jakih pića, atraktivno je uređen, konobari su ljubazni i brzi…Ali, vlasnik Silka procijenio je da za određeni segment publike, koji dolazi u lokale poput Silka, naprosto nema smisla kuhati, jer se, eto, tu publiku može dobiti uređenjem i alkoholima. Što je, možda, sasvim točno. Silk, u kojem se veći dio hrane priprema od industrijskih sastojaka, bez ikakvog pravog kuhanja, primjer je gastronomske prevare s predumišljajem.

3. Kungfu Express, Skalinska

kungfu-curry-g

Kungfu Express, smješten između Tkalčićeve i Opatovine, mjesto je s apsolutno najneukusnijom, najbljutavijom i tehnički najpogrešnije skuhanom azijskom hranom u Zagrebu. Izbjegavati u širokom luku.

4. Lockdown, Samobor

Pizzeria Lockdoown ono je morbidno mjesto, čiji je vlasnik na društvenim mrežama rekao da ne želi zapošljavati tamnopute radnike. Ovaj brutalni iskaz rasizma zaslužuje trajni prezir.

5. Juhica, Petrova 

juhica-g

Juhica se Zagrebu predstavila kao bistro tradicijske dalmatinske kuhinje, na što smo i mi benevolentno nasjeli kad nam je jedan od vlasnika Juhice poslao would be jelovnik, pun dalmatinskih jela. Par mjeseci kasnije uvjerili i smo se da Juhica priprema najdosadnije sastojke iz supermarketa, na najnemaštovitije načine, koji nemaju nikakve veze s dalmatinskom tradicijskom kuhinjom. Juhica je minorni kvartovski fejk.

6. Domino’s više lokacija

dominos-pizza

Problem nije u tome što Domino’s zapravo i nije pizza po europskim kriterijima. Problem je u tome što Domino’s koristi vrlo loše sastojke u vrlo malim količinama. McDonald’s je, u usporedbi s Dominom, zamalo pa gastronomija.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.