Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Motovunski Hotel Roxanich upravo postavlja klizalište za Advent. Lani su se ispred klizališta stvarali dugi redovi

Hotel Roxanich pretvorio se u središte društvenog i zabavnog života u u centralnoj Istri i šire. U petak navečer i restoran i bar i soba za cigare bili su prilično puni lijepo uređenih i veselih ljudi, koji su se sjajno zabavljali. Imali smo osjećaj da sjedimo za šankom hotela u nekom velikom bogatom gradu , a ne u malom istarskom gradiću izvan turističke sezone.

“Hotel je vikendima odlično popunjen do kraja godine. Negde smo na 80 posto popunjenosti” rekao nam je ujutro Mladen Rožanić ugledni istarski vinar i vlasnik jednog od najoriginalnije uređenih hrvatskih hotela. No, prave, velike gužve u javnim prostorima hotela Roxanich tek se očekuju i nisu povezane samo s rezervacijama.

Rožanić nas je odveo na veliku terasu s prekrasnim pogledima na zelenu Istru sve do Vižinade. Na dijelu terase gdje se inače nalazi atraktivno vodeno ogledalo, ovih će dana biti postavljeno adventsko klizalište. Oko klizališta nalazit će se kućice s istarskim hot dogom, fritulama, kuhanim vinom i jakim pićima destilerije Aura.

“Lani je klizalište radilo fenomenalno. Odjednom se znalo skupiti po 300 do 400 ljudi. Organizirali smo i koncerte..Stvarno je bilo zabavno,” pričao nam je jučer gospodin Rožanić. Par sati kasnije Rožanićev susjed, uspješni vinar Klaudio Tomaz, rekao nam je da su gužve na lanjskim adventu u hotelu Roxanich bile upravo nevjerojatne:”Pred ulazom u hotel stvarale su se duge kolone automobila. Dolazili su ljudi iz cijele Istre. U najjačim danima posjetitelji su morali čekati da netko izađe, da bi drugi mogli ući, toliki je bio interes,” sjeća se Tomaz. Advent kod Roxanicha postao je, čini se, jedna od najvećih istarskih zimskih atrakcija.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.