Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOVI UVJETI Katar naredio Budweiseru, megasponzoru Svjetskog prvenstva, da ukloni štandove s pivom

Kad se organizacije Svjetskog nogometnog prvenstva dodjeljuju po principu novca a ne kulture nogometa, pate i nogomet i navijači. Budweiser, jedan od glavnih sponzora Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru koje počinje za koji dan, od katarskih je vlasti dobio naredbu da ukloni sve svoje štandove s pivom. Štoviše, upravi Budwiesera predloženo je da tijekom prvenstva u Kataru njihov brend bude što nevidljiviji kako ne bi promovirao alkohol.

Alkoholna pića u Kataru su dopuštena u hotelskim barovima i restoranima, ali ne u javnosti. Katarci morali ublažiti restrikcije kako bi FIFA i sponzori očuvali financijsku konstrukciju. Ali stvari su se promijenile u subotu, kad je Budweiseru rečeno da u zadnji čas mora smanjiti vidljivost svojih proizvoda na osam stadiona na kojima će se igrati utakmice.  

Kao jedan od FIFA-inih najvećih sponzora, Budweiser ima ekskluzivu na prodaju piva na utakmicama Svjetskog prvenstva. Ali morao je odraditi teške pregovore o uvjetima prodaje u zemlji nenavikloj na horde navijača koji očekuju da pivo na utamicama teče u potocima.  

Pivo se već tada smjelo prodavati samo izvan zdjele stadiona, ali unutar perimetra za vlasnike ulaznica prije početka utakmice ili nakon utakmice. Na početku pregovora Katar je inzistirao da se pivo prodaje samo izvan stadiona ali unutar zone rezervirane za navijače prije i nakon utakmice.  Sada traže da se Budweiser makne i odatle. Vlasnik Budweisera AB InBev izjavio je za Sky News: “AB InBev je obaviješten 12. studenog i radi s FIFA-om na preseljenju koncesionarskih prodajnih mjesta na lokacije prema uputama. Surađujemo s FIFA-om kako bismo navijačima pružili najbolje moguće iskustvo.” Vrijeme u kojem se smije točiti pivo i broj lokacija ostaju isti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.