Michelin je predstavio nove zvjezdice za Tokio, centru jedne od najboljih svjetskih kuhinja, u svom 16. izdanju za glavni grad Japana. Tokijskim restoranima Michelin je dodijelio sveukupno 38 novih zvjezdica i 38 novih Bib nagrada.
Šesnaest restorana je dobilo svoju prvu, dok su dva promovirana u restorane s dvije zvjezdice. One su pripale i Myojaku koji je odmah dobio dvije zvjezdice, nekoliko mjeseci nakon što je otvoren. Michelin u recenziji kaže kako chef Hidetoshi Nakamura kuha u harmoniji i jednostavnosti japanske kulture te postiže originalne okuse u sezonskim sastojcima. Drugi restoran nagrađen s dvije zvjezdice je Sezanne chefa Daniela Calverta koji se nalazi u tokijskom hotelu Four Seasons. Daniel Calvert može se pohvaliti radom u nekim od najboljih svjetskih restorana poput Per Sea u New Yorku i Epicurea at Le Bistro u Parizu.
U Tokiju chef Calvert kuha koristeći se znanjima i vještinama sa svojih prijašnjih poslova i kombinirajući ih s japanskim tehnikama i načinom tretiranja namirnica. Neka od njegovih potpisnih jela su poširana piletina inspirirana poznatom pijanom patkom iz Kine, kao i hladni rižoto s kamenicama koji podsjeća na sushi. Jednom zvjezdicom je nagrađena i Gucci Osteria Massima Botture koji u Tokiju kuha suvremenu talijansku kuhinju baziranu na japanskim sastojcima.
To je druga zvjezdica za Botturu izvan Italije, prvu je dobio u Dubaiju, a šesta sveukupno. Tokio je dobio i četiri nove zvjezdice za eksluzivno sushi restorane. Svi restorani s tri zvjezdice su zadržali svoja priznanja. Tokio ostaje grad s najviše restorana sa zvjezdicama na svijetu, njih sveukupno 200 koji broje 263 zvjezdice. Slijedi Pariz sa skoro upola manje restorana, njih 113.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.