Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jutarnji list: Je li Žabac doista postao skuplji od Lidla pa čak i od Konzuma? Vlasnik Žapca: Kupci i dalje mogu uštedjeti na barem 900 proizvoda

Vlasnik Žapca: Kupci i dalje mogu uštedjeti na barem 900 proizvoda. Kolumnistica Jutarnjeg lista Dora Koretić danas je objavila veoma dobar i precizan članak o Žapcu, zagrebačkom lancu “socijalnih” ali vrlo korektno uređenih trgovina.” Gospođa Koretić prvo je konstatirala kako se sve više Žapčevih kupaca na društvenim mrežama žali da je Žabac drastično poskupio.

Zatim je novinarka Jutarnjeg obišla Žapčeve trgovine i usporedila cijene u Žapcu s cijenama u drugim lancima, pa je ispalo da je jedna vrsta mlijeka u Žapcu skuplja nego isto mlijeko u Lidlu, a da je posni sir u Žapcu četiri kune skuplji nego u Konzumu. Pelati, pasirane rajčice i limenke graha u Žapcu koštaju uglavnom jednako kao i u drugim trgovačkim lancima, dok su Barilline penne i spaghetti No.5 dvije kune skuplji nego u nekim lancima.

Jutarnji list razgovarao je s vlasnikom Žapca Mariom Žambokijem, koji je rekao da njegova tvrtka redovito reagira na komentare korisnika na društvenim mrežama, i da je svjestan kritika koje se katkad javljaju na račun Žapca.

Međutim, gospodin Žamboki konstatirao je da su svi realni pokazatelji na strani Žapca. Primjerice, Žamboki je istaknuo da je Žapčev prihod u rujnu narastao za 50 posto u usporedbi s rujnom lanjske godine. “To znači da nas kupci i dalje prepoznaju kao najpovoljniji izbor,“ poantirao je.

Mario Žamboki na kraju je konstatrirao kako se od tisuću proizvoda koji se nalaze na policama njegovih trgovina, može uštedjeti na barem 900 proizvoda, dok ih se oko sto prodaje po regularnim cijenama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.