Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tvrtko Šakota u srijedu u Navu kuha s brazilskim chefom Matheusom Alvesom Zanellom 

U zagrebačkom restoranu Nav u organizaciji brazilskog Veleposlanstva u Hrvatskoj, u srijedu 16. studenog održat će se četveroručna večera chefova Tvrtka Šakote i Brazilca Matheusa Alvesa Zanelle. Večera je organizirana na inicijativu brazilskog veleposlanika, redovitog gosta Nava, kako bi se uspostavila komunikacija između dvije potpuno različite gastronomske kulture s istim pristupom: istraživanjem tradicije i biološke raznolikosti radi kodificiranja nove, zaista održive i autentične lokalne gastronomije. Tvrtko Šakota predvodnik je tog pristupa u Hrvatskoj, a Matheus Alves Zanella jednako je studiozan u istraživanju održive visoke gastronomije. 

Zanella je pored profesionalnog razvoja u restoranima magistrirao na Baskijskom kulinarskom centru, a neprednu fiziku i kemiju kuhanja, geografiju i održivi razvoj u kontekstu prehrambenog sistema studirao je na Harvardu, na Sveučilištu Bern, na Humboldtu u Berlinu i u Ghentu, gdje je magistrirao ruralni razvoj.

 

Zanella je bio sous-chef peruanskog Chicha restorana u Berlinu, kuhao u restoranima u Brazilu, stažirao u meksičkom Quintonilu i 2018. otvorio svoj restoran Mesa pra Doze s konceptom vrlo sličnim navu. Mesa pra Doze je održivi gastronomski fine dining projekt fokusiran na lokalne organske namirnice i istraživanje i očuvanje brazilske socio-bioraznolikosti. Bit će zanimljivo vidjeti kako se dvije vrlo bliske filozofije manifestiraju kroz iskustva s dva kontinenta iz bitno različitih kultura i tradicija.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.