Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Počela je sezona restoranskih sarmi. Vinodol kuha light sarmu, punjenu teletinom

vinodol-sarma-g

Sezona restoranskih sarmi u Zagrebu je otvorena tek ovih dana, otprilike dva tjedna kasnije nego inače, što je i logično. Nismo baš navikli jesti sarmu na plus dvadeset (premda postoje lokali, poput zalogajnice Kod Šime na Kvatriću, koji sarmu serviraju cijelu godinu).

Sarma se u Hrvatskoj tradicionalno puni miješanim mljevenim mesom. Zagrebački Vinodol je, međutin, još prije pet godina počeo eksperimentirati sa sarmom nadjevenom isključivo govedinom.Ove je jeseni Vinodol krenuo korak dalje, pa je odlučio posluživati relativno laganu varijantu vjerojatno najpopularnijeg hrvatskog narodnog jela. Od jučer se, naime, na Vinodolovoj tjednoj karti nalazi sarma punjena teletinom.

Budući da se i teleća sarma servira na obilnoj porciji kremastog pirea od krumpira, gosti sasvim sigurno neće ostati gladni. Vinodolova teleća sarma s pireom košta 90 kuna. Zvuči neobično, ali mislimo da bi se Vinodolova sarma mogla prilično dobro složiti s bogatim Galićevim 48 mjeseci odležanim pjenušcem, koji se ovih dana promovira u jednom od najomiljenijih zagrebačkih restorana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.