Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mesnica Borošak na Kvatriću već je dulje vrijeme zatvorena. Nedostaje nam gospođa Marina, najljubaznija mesarica koju smo upoznali

Gospođa Marina personifikacija je visoke profesionalnosti u trgovini i dobrog znanja o mesarstvu. Kod gospođe Marine u mesnici Borošak na tržnici Kvatrić, kupovali smo barem desetak godina. Gospođa Marina uvijek je, prema svim kupcima, bila ljubazna i profesionalno susretljiva. Znala je sve o svim vrstama i rezovima Borošakova mesa, nikad nije pokušavala nagovarati kupce da kupuju skuplje komade i uvijek je poštovala njihove želje. Vidjelo se da se razumije u posao; vješto je baratala noževima i mesarskon pilom.

Ispunjavala je i posrbne želje, što je netipično za većinu hrvatskih mesnica . Recimo, redovito nam je mljela janjetinu. Rezala nam je male janjeće kotlete puno prije pojave The Meata i sličnih butiknih mesnica.

Posebno je važno što se gospođa Marina uvijek precizno držala narudžbi. Ako vam je baš za Božić trebao biftek, i ako ste gospođi Marini tri dana unaprijed rekli da vam treba biftek, mogli ste biti sigurni da će vas na Badnjak ujutro biftek čekati u Borošaku na Kvatriću. Borošak kraj tržnice Kvatrić već neko vrijeme ne radi. Ne mogu pronaći osoblje. Sa zatvaranjem Borošaka tržnica Kvatrić izgubila je jednu od svojih najboljih prodavačica.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.