Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Mesnica Borošak na Kvatriću već je dulje vrijeme zatvorena. Nedostaje nam gospođa Marina, najljubaznija mesarica koju smo upoznali

Gospođa Marina personifikacija je visoke profesionalnosti u trgovini i dobrog znanja o mesarstvu. Kod gospođe Marine u mesnici Borošak na tržnici Kvatrić, kupovali smo barem desetak godina. Gospođa Marina uvijek je, prema svim kupcima, bila ljubazna i profesionalno susretljiva. Znala je sve o svim vrstama i rezovima Borošakova mesa, nikad nije pokušavala nagovarati kupce da kupuju skuplje komade i uvijek je poštovala njihove želje. Vidjelo se da se razumije u posao; vješto je baratala noževima i mesarskon pilom.

Ispunjavala je i posrbne želje, što je netipično za većinu hrvatskih mesnica . Recimo, redovito nam je mljela janjetinu. Rezala nam je male janjeće kotlete puno prije pojave The Meata i sličnih butiknih mesnica.

Posebno je važno što se gospođa Marina uvijek precizno držala narudžbi. Ako vam je baš za Božić trebao biftek, i ako ste gospođi Marini tri dana unaprijed rekli da vam treba biftek, mogli ste biti sigurni da će vas na Badnjak ujutro biftek čekati u Borošaku na Kvatriću. Borošak kraj tržnice Kvatrić već neko vrijeme ne radi. Ne mogu pronaći osoblje. Sa zatvaranjem Borošaka tržnica Kvatrić izgubila je jednu od svojih najboljih prodavačica.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Mesnica Borošak na Kvatriću već je dulje vrijeme zatvorena. Nedostaje nam gospođa Marina, najljubaznija mesarica koju smo upoznali

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min