Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nobilion u subotu priređuje posebnu gastronomsku večeru za sive i crne pinote plešivičkog Colettija

U ovo doba godine mnogi se jadranski hoteli zatvaraju, da bi se ponovno otvorili za božićne i novogodišnje blagdane. Ove će se godine zatvoriti još više hotela nego obično, zbog visokih troškova grijanja, koji se ne mogu isplatiti s polupraznim hotelom i sobama koje se u studenom uvijek prodaju po niskim cijenama. Međutm, Ikador na Opatijskoj rivijeri ostaje otvoren cijelu zimu.

Štoviše, najluksuzniji kvarnerski hotel svakog vikenda goste privlači posebnim programima, poput vinskih večera ili gostovanja poznatih chefova. Ove subote, 12. studenog u Ikadorovu restoranu Nobilion nastupa plešivički vinar Franjo Kolarić.

kolaric-g
Franjo Kolarić

Gospodin Kolarić specijalist je za pinote. Pod njegovim brendom Coletti prodaje se najviše sivog pinota u Hrvatskoj, i to u različitim stilizacijama, od pjenušaca, preko mladih i svježih vina do moćnih macerata iz amfora. Kolarić proizvodi i vrlo dobar crni pinot.

Nobilionov chef Filip Akrap za subotu je pripremio petoslijednu večeru usklađenu s pinotima Coletti. Večera u Ikadoru počinje pjenušcem od sivog pinota iz 2018. godine, koji će se piti uz zalogaj romba s vlascem.

Chef Danijel Akrap

Uz tartar od brancina odležanog u algama servirat će se Coletti Pinot Grigio iz 2021. godine, a uz carpaccio od dimljene crne slavonske svinje bogati, kompleksni Francesco Grande. Francesco Grande je zapravo cuvee tri različite berbe sivog pinota. Svježiji, hrskavi a opet čvrsti Grande Grigio pravit će društvo rižotu s ježincem, oradom i ružmarinom, a crni pinot Coletti Nero posluživat će se uz lagano dimljena pačja prsa s dekonstrukcijom mrkve. Naposljetku , raskošni, uljasti Coletti Amfora Grigio iz 2019. točit će se uz creme brulee.

Colettijeva večera u Nobilionu košta 690 kuna, rezervirati možete OVDJE ili na +385 51 20 70 20.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.