Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Restoran u Hilton Garden Innu kuha uvjerljivo najaromatičniji tom yum u Zagrebu

Restoran u trećem zagrebačkom Hiltonu, Garden Innu u Radničkoj. nema ime ili to ime nije nigdje vidljivo istaknuto. Hilton Garden Inn namijenjen je većim turističkim grupama pa se veliki, industrijski uređeni restoranski prostor prije svega obraća hotelskim gostima a ne javnosti. Što je hotelijerski logično, ali je šteta.

U Hilton Garden Innu, naime, kuha nepalski chef Tika Ram Sharma. A gospodin Ram Sharma kuha originalnije i uzbudljivije nego 95 posto chefova u sad već bezbrojnim zagrebačkim azijskim restoranima. Njegov tom yum uvjerljivo je najaromatičniji u Zagrebu, s puno lemongrassa, velikim debelim kozicama i ozbiljnom količinom čilija.

Nepalski curry

Nepalski je curry od piletine grub, autentično rustikalan, sa slatkom crtom inodokineskih začina. Salata od papaje bila je tajlandski ljuta, ali uz bitnu strukturalnu grešku: salata od nezrele papaje radi se od trpke, zelene papaje, a mi smo dobili zrelu, narančastu papaju. Sushi je bio korektan, dok je creme bruleeu nedostajalo još tridesetak sekundi brenera, osobito na rubovima.

Servis je doslovno perfektan, kao u Esplanadi u vrhunskom izdanju; koktel Rusty Nail baziran na crnom Johnnieju i Drambuieu bio je opak i snažan. Jako dobar nedjeljni ručak u bezimenom restoranu Hilton Garden Inna (koji uz azijski ima i konvencionalni meni) platili smo oko 700 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.