Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Talijanski ministar prehrambenog suvereniteta napao meso iz laboratorija. ‘Gadi mi se to vidjeti na tanjuru, to je degenerično’

Francesco Lollobrigida novi je talijanski ministar poljoprivrede u vladi premijerke Giorgie Melon, koji je preuzeo i novoizmišljenu funkciju ministra za prehrambeni suverenitet. U jednom od nastupnih intervjua za list Corriere della Sera Lollobrigida je posebno žestoko kritizirao rastuću industriju mesnih proizvoda dobivenih u laboratoriju. Meso dobiveno iz matičnih stanica umjesto ubijanjem životinja stalna je meta moćnih talijanskih poljoprivrednih lobija, koji ga pogrdno nazivaju mesom iz epruvete i Frankensteinom. “Gadi mi se pomisao da bih takvo što dobio na tanjuru,” rekao je Lollobrigida u intervjuu. Za ministra to nije samo pitanje osobnog ukusa. 

“Naš je cilj zaštiti građane od degenerativnih utjecaja globalizacije. Pokušavaju nam progurati tezu da je važno hraniti se, bez obzira  na to gdje se i kako se hrana proizvodi. Ali mi to ne možemo prihvatiti. Talijanski proizvod je vrhunat svjetske kvalitete. A veza s teritorijem u tome ima ključnu ulogu. Alarmantno je da nitko ne govori o degeneracijama poput proizvodnje mesa u laboratoriju. Mi u Braći Italije potpisali smo peticiju koju je promovirao Coldiretti (talijansko nacionalno udruženje poljoprivrednika) kako bismo se suprotstavili ovoj aberaciji,” Neki drugi ministar istog stava možda bi rekao da je štetno za potrošače da nemaju dovoljno informacija o sintetiziranom mesu koje im se prodaje. No, u politici je jezik u pravilu program. A Lollobrigidin jezik podsjeća na neke mračne programe iz prošlosti. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.