Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Novo Zmajsko Critters Went Beserk s 10 posto alkohola, gastronomsko je pivo velike snage i visokog stila

Critters Went Beserk prvi smo put probali prije mjesec dana na JRE-ovoj večeri u Zadru, gdje ga je točio Andrej Čapka, vlasnik Zmajske pivovare. Critters Went Beserk odmah nas je impresionirao lakoćom snage.

Što znaći lakoća snage? Pivo je gusto, moćno i visokoalkoholno, ali je istodobno svježe, balansirano i elegantno, baš poput vrlo ozbiljnih crnih vina. Critters Went Beserk ovih je dana došao na tržište, pa smo ga mogli probati u mirnim uvjetima. 

Utemeljitelj Zmajske pivovare Andrej Čapka

Critters Went Beserk je wild ale s 10 posto alkohola obilježen pozitivnim, ugodnim brettom (gospodin Čapka voli brettove). Critters je odležavao 18 mjeseci u bourbonskim bačvama kako bi dobio na kompleksnosti. Pivo ima veoma bogat, intenzivan bouquet u kojem se osjete suho voće poput grožđica, datulja i brusnica, crna čokolada i specifične brettove arome. Tekstura je gusta i ugodna, a struktura vinski čvrsta. Okus je kiselo-sladak, svjež, vibrantan s aftertasteom crne čokolade i Luxardo višnji.

Radi se o prvorazrednom gastronomskom pivu namijenjenom i fine dining restoranima.  Critters Went Beserk, jedno od najboljih i najoriginalnijih piva u povijesti hrvatskog pivarstva, puni se, uostalom, isključivo u boce od 0,75 litara.

Critters Went Beserk pivo je za tartar biftek, tartar od jelena, pečenja od visoke divljači, klasični biftek na grillu, govedinu Wellington, pašticadu, jela s bijelim tartufima, plavu tunu, losos, skuše i srdele, ali i čokoladne torte od tamne čokolade ili vrhunske čokoladne table, od Taman do Amedeija.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.