Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Umrla je Julie Powell, blogerica iz filma Julie&Julia

U New Yorku je 26. listopada umrla Julie Powell, gastronomska proto-blogerica ovjekovječena u genijalnom filmu Julie&Julia. Julie Powell proslavila se blogom Julie/Julia Project, koji je početkom 2000-tih pisala pokušavajući se iščupati iz depresije kuhanjem baš svakog jela iz kuharice Mastering the Art of French Cooking, životnog djela velike Julie Child. 

Julieino putovanje nije postalo samo jedan od prvih internetskih fenomena, već je na neki način odredilo habitus gastro blogera. Izrazito osobno, emotivno, strastveno kuhanje, nesputana amaterska ambicija, mistifikacija slavnih chefova, uvrnuta identifikacija sa svijetom gastronomije, sve što je Julie Powell spontano proživljavala i iznosila u svom blogu i danas pokušavaju raditi, ili glumiti, gotovo svi gastro blogeri. 

Julie/Julia Project iznjedrio je tisuće kopija i sličnih blogova, inspiriranih raznim chefovima od Ine Garten do Thomasa Kellera, iz kojih je nastala cijela industrija. Gastro blogeri promijenili su svijet gastronomije i restoransku industriju. Stvorili su novu kulturu hrane i publiku koja je slavne chefove pretvorila u celebrityje. 

Sirotu Julie Powell njena inspiracija Julia Child nije htjela upoznati. Niti je imala lijepih riječi za njen blog, koji je izlazio na legendarnom salon.com portalu. Ali taj je blog Julie Powell stvorio novu karijeru, pokazao moć interneta kao nove medijske platforme i postao je jedan od važnih glasova njene generacije (imala je 30-tak godina kad ga je pisala). Film Julie&Julia, u kojem Julie Powell glumi neodoljiva Amy Adams a Juliju Child Meryl Streep, postao je klasik. Julie Powell umrla je u 49. godini od zatajenja srca. Njen suprug potvrdio je vijest za The New York times. Njena avanturu s receptima Julie Child opisana je u knjizi Julie & Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.