Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Matija Bogdan napušta zagrebački ManO: ‘Trebam drugačije poslovno okruženje i drugačije vrijednosti”

Zagrebački restoran ManO provremeno se zatvara zbog obnove Gliptoteke. ManO večereas ima zadnji servis, koji će ujedno biti i zadnji servis njihova briljantnog chefa Matije Bogdana. Bogdan je na Instagramu objavio da se neće vraćati nakon ponovnog otvaranja.

“Prvo mi treba malo kreativne pauze, drugačijeg poslovnog okoliša i vrijednosti, malo vremena da se razmisli o budućim pothvatima tak da o svemu u svoje vrijeme,” napisao je. Bogdan ima puno ponuda ali još, očekivano, nijedan konkretan plan. Matija Bogdan najškolovaniji je hrvatski chef uz Jeffreya Vellu, jedini koji je godinama radio na udarnoj poziciji jednog od najboljih svjetskih restorana, u londonskom The Ledburyju chefa Bretta Grahama.

Bogdan je preporodio ManO i uveo ga u ozbiljan, međunarodno konkurentan fine dining rang, no vlsnici nisu bili spremni strateški promijeniti ManO. Uz Bogdanovo vrhunsko kuhanje, ostao je i bazični reatoran za bifteke i celike pečene ribe što nije funkcioniralo.

Osim toga, Za razliku od Mana2 koji radi u istom vlasništvu, ManO nije dovoljno često mijenjao menije, nije dobivao ni približno sličan PR tretman, a pretkraj Bogdanova mandata, navodno zbog krize radne snage, odustali su od ručkova. Matija Bogdan jedan je od najboljih chefova koji su ikd radili na hrvatskoj restoranskoj sceni, nadamo se da će ostati u Hrvatskoj. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.