Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

UVJETNO PREPORUČUJEMO Wasabi majoneza neočekivano je pikantna i spada među uspjelije Zvjezdine proizvode

Zagrebačka Zvijezda u zadnjih je desetak godina proizvela niz posebnih majoneza, ali s vrlo promjenjivim uspjehom. Majoneza s crnim tartufom upravo je katastrofalna, majoneza slanina nosi pogrešno ime za masovni proizvod, dok je majoneza s čilijem prilično ukusna. Nedavno se u trgovinama pojavila Zvijezdina majoneza s wasabijem.

Marketinški gledajući, riječ je o izvrsnom potezu, jer samo u Zagrebu trenutno radi više od 80 azijskih restorana, što dovoljno govori o popularnosti azijske hrane, pa tako i wasabija, u našoj zemlji.

Sadržajno govoreći, nova Zvijezdina majoneza ugodno nas je iznenadila. Ona je veoma pikantna i zaista puna okusa hrena. Wasabi majoneza nije bitno manje ljuta od Zvijezdinih bočica hrena. Ona posjeduje netipično puno karaktera za industrijski proizvod koji košta jedan euro ili manje za vrećicu od 100 grama. Da je malo zelenija, Zvijezdina bi Wasabi majoneza bila još efektnija.

U naslovu piše uvjetno preporučujemo zato što ni ova majoneza, kao ni sve moguće wasabi paste i  praškovi koji se kod nas prodaju, nema veze s pravim wasabijem. Wasabi iz supermarketa u 95 je posto slučajeva obojeni obični hren. Dakle, ni onaj zeleni grumen koji dobivate u sushi barovima, nije wasabi nego zakamuflirani bijeli  hren, koji je wasabiju ukrao identitet. Pravi, svježi wasabi nema ništa s okusom wasabi pasta i praškova, kao ni s okusom Zvijezdine wasabi majoneze.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

UVJETNO PREPORUČUJEMO Wasabi majoneza neočekivano je pikantna i spada među uspjelije Zvjezdine proizvode

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min