Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Igor Čimbur i Jan Jerič u Blok baru otvaraju prvu zagrebačku cicchetteriju

Ikonografski zagrebački lokal Blok bar, ulazi u novu inkarnaciju. Vlasnik Baltazara Igor Čimbur i Jan Jerič u sivoj kocki u Tomašićevoj ulici otvaraju prvu zagrebačku cicchetteriju. Ciccheti su dio venecijanske tradicije, mali zalogaji koji se poslužuju u bacarima. Kao i tapasi u Španjolskoj, cicchetti mogu biti posve jednostavni ali i gastronomski vrlo ambiciozni. Jedu se s nogu, uz razgovor i druženje, sa čašom vina ili aperitivom, tradicionalno u vrijeme ručka ali danas zapravo cijeli dan do kasno navečer.

blok-bar

Ciccheti su se kao format odavno proširili po svijetu, ne samo zbog specifičnog talijanskog umiješa stvaranja nevjerojatnih okusa s dva-tri sastojka, već i zbog specifične kulture hrane koju obilježavaju neformalnost, okupljanje uz hranu, prijateljske cijene, dijeljenje, zanimljivi pairing s vinima i koktelima.

Dobri cicchetti ovise o talentu onoga koji ih priprema ali najviše o kvaliteti namirnice. “Upravo na kvaliteti namirnica inzistirat ćemo u našoj zagrebačkoj cicchetteriji,” kaže Igor Čimbur. Cicchetti Zagreb, kako će se zvati, nudit će desetak vrsta cicchetta u after work terminu, a vikendom će gostovati chefovi koji će raditi svoje verzije. Uz klasične kombinacije poput cicchetta s ribom, gorgonzolom, mortadelom ili talijanskim sirevima i pršutom, publika može očekivati i modernije kombinacije poput kesten pirea s brie sirom, buče s ricottom i vrganjima. Cicchetti Zagreb nudit će i doručak i kavu Format cjelodnevnih barova u kojima se može jesti, puno piti i dijeliti jednostavna ali kreativna hrana polako osvaja udarne zagrebačke lokacije. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.