Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački Pupitres i Mirta Atlija lansirali su posebnu ediciju keksa za pairing sa šest autohtonih hrvatskih sorti 

Zagrebački vinski bar/butik Pupitres u suradnji sa slastičarkom Mirtom Atlijom lansirao je zanimljiv novi proizvod – kekse čija je receptura osmišljena specifično za pairing s vinima određenih sorti. Pupitres je najpoznatiji po svojoj vlasnici, sommelierki Jeleni Šimić Valentić i njenih više od tisuću dosad održanih vinskih radionica za široku publiku. Tim se poduhvatom gospođa Šimić Valentić svrstava među najvažnije vinske edukatore u Hrvatskoj. Keksi za vino njen su prvi poduzetnički projekt vezan uz hranu.

Pupitres keksići uz vino ideja su Mirte Atlije, arhitektice koja se već nekoliko godina bavi zanatskom proizvodnjom biscotta i cantuccina poznatih pod brendom Miscotti. Pupitresovi keksići uz vino dolaze u šest šest limitiranih izdanja nazvanih po autohtonim hrvatskim vinskim sortama za koje su napravljeni: malvazija, graševina, teran, plavac mali, zinfandel i pošip.

Svaka vrsta keksa ima okus koji istodobno podsjeća na te sorte i čini ih pogodnima za pairing s vinima. Budući da sve što Pupitres radi ima i edukativnu dimenziju, na svakoj kutiji Pupitres keksića uz vino je kratki opis sorte kojoj su namijenjeni. Opise je napisala Jelena Šimić Valentić. Pupitresovi keksići uz vinomoći će se kupiti i odvojeno, za posluživanje kod kuće ili poklone. Dostupni su u Pupitres butiku u Frankopanskoj ulici 1, na njihovoj web stranici i profilima na  društvenim mrežama

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.