Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlada obećala da će napojnice biti neoporezive do 10 posto računa, i zaposlenici smiju primiti 25.000 kuna napojnica godišnje bez poreza?

konobar

Jutarnji list danas je objavio informaciju koja bi se mogla pokazati važnom za hrvstsku ugostiteljsku industriju. Jutarnji, naime, piše da je Vlada spremna prihvatiti prijedlog ugostiteljskih udruga o neoporezivanju napojnica. Prema tom prijedlogu, na napojnice koje iznose do 10 posto računa ne bi se plaćao porez.

Nadalje, svaki konobar ili kuhar koji prima napojnice može dobiti 25.000 kuna napojnica godišnje bez poreza. Predstavnici ugostitelja 28. listopada susrest će se s predstavnicima Ministarstva financija. Na tom bi se sastanku trebalo raspravljati o pitanju napojnica. Postanu li napojnice zaista neoporezive, ta bi odluka mogla potaknuti veći broj restorana da primaju napojnice na karticu, što je, naravno, praktično rješenje za goste. Trenutno veoma malo hrvatskih restorana prima napojnice na karticu. Loša je vijest da bi napojnice trebale postati neoporezive tek krajem iduće godine.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.