Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Marin Medak danas otvara novu verziju Rougemarin Citya, s cijenama hrane od 15 do 88 kuna

“Želio bih da novi RougeMarin City postane mjesto  za izlaske, osobito za mlađu publiku,” pričao nam je u utorak navečer Marin Medak dok smo pili fini Antique Fizz u preuređenom lokalu na početku Petrinjske, gdje se svojedobno nalazio izvrsni Xato, pa RougeMarin City, pa RougeMarin Doma, da bi od danas počela raditi nova verzija Cityja.

Gastronomski govoreći, novi Rougemarin City vrtjet će se oko pitta breada. To znači da će gosti, recimo, moći naručiti Surf and Turf, biftek i kozice sa sofritom  na piti/somunu /lepinji, ili Špekploziju što je zapravo ramstek s pancetom, na piti/ somunu/lepinji. Ili korejsku vratinu s kimchijem u piti/somunu/lepinji. Ili tacose s mazalicama i satarašem.

Uz juhu od bundeve također se poslužuju pitta /somun/lepinja, kao i uz porchettu. Svi kruhovi napravljeni su po RougeMarinovoj recepturi, kombinacija su više tehnika i neprekidno se peku se na Big Green Eggu u Rougemarin Cityju. Sva jela su za dijeljenje, kolači se poslužuju u malim plehovima, a na ulazu se nude čašice s rakijama. Tu je, naravno, i čitav niz namaza.

Cijene su zaista masovno prihvatljive, od 15 kuna za sir i vrhnje i 16 za humus, preko 45 kuna za porchettu, do desetak eura, ili euro više za najskuplja jela. Iz ovog ranga cijena iskače jedino odležani steak koji košta 145 kuna. Kokteli stoje između 30 i 40 kuna. 

Pametno složena vinska lista bazira se na vrhunskim hrvatskim vinima koja nisu skupa, poput Miloševa Plavca , Dalmatian Doga ili Štamparovih buteljki.

Gospodin Medak očekuje da će popularnim cijenama koktela i selekcijom dobrih a cjenovno prihvatljivih vina povećati udio pića u ukupnom računu. 

Novi RougeMarin City želi biti spontano i energično mjesto za ručkove i uzbudljiv, neformalni lokal za večernje izlaske. Rezervacije se ne primaju, a restoran radi do 11 navečer tijekom tjedna i do jedan ujutro petkom i subotom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.