Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BROMANCE JE OBNOVLJEN Berlusconi: Putin mi je poslao 20 boca votke. Ja sam njemu poslao Lambrusco i ljupko pismo

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Rusija više nema zašto držati diplomate u zapadnim zemljama. Vladimir Putin je praktički u ratu sa Zapadom i NATO-om. Ruski diplomati uglavnom su ostracirani. No, politika nas uči da i u najžešćim ratovima treba ostaviti otvoren poneki kanal komunikacije s drugom stranom.

U Italiji, koja se u ratu nedvosmisleno svrstala na stranu Ukrajine i aktivno joj pomaže, za komunikaciju s odlučio pobrinuti Silvio Berlusconi, žestoko kompromitirani bivši premijer koji se s izbornom pobjedom ultradesničarke Giorgie Meloni vratio u igru. U intervjuu za televiziju La7 Berlusconi je objavio da ponovno uspostavlja odnose sa svojim starim prijateljem Vladimirom Putinom.

“U nekoliko su navrata rekli da smo već u ratu s njima”, rekao je, “jer isporučujemo oružje i financiramo Ukrajinu”. Što poduzeti?  “Osobno ne mogu izraziti mišljenje, ali jako sam zabrinut.” Berlusconi je priznao da je ponovno u kontaktu s Putinom koji mu je za rođendan poslao 20 boca votke. “Uz votku poslao mi je jedno simpatično pismo,” pojasnio je Berlusconi. “

Ja sam njemu poslao dvadeset boca Lambrusca i jednako ljupko pismo.” Berlusconi tvrdi da mu je Putin rekao kako ga smatra “jednim od svojih pet najboljih prijatelja”. Što znači da Cavaliere s Putinom usred rata razgovara nježnije nego sa svojom budućom šeficom Giorgiom Meloni u normalan radni dan. Talijanska La Repubblica prošli je tjedan objavila fotografiju iz Senata na kojoj se vide bilješke koje je Berlusconi napravio o Meloni: “tvrdoglalva, arogantna, uvredljiva, s njom se ništa ne može,” zapisao je Berlusconi. Stvar su izgladili kratkim razgovorom, bez votke i lambrusca.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.