Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dino Kušen danas je uz puno šampanjca otvorio najambiciozniju vinoteku u Hrvatskoj

U podrumu vinoteke Premier Wine Club, otvorene danas u Zagrebu, uz puno Philliponatova rosea, nalazi se minimalno pola milijuna eura vrijednosti u vinu. Uz niz berbi Petrusa, Haut Briona, Latoura i Lafitea, tu su vertikale najčuvenijih Gajinih vina poput Sori San Lorenza, pa sve moguće etikete Voerzijevih Barola, tko zna koliko Masseta, Sassicaia i Ornellaia i čitav niz  burgundskih grand crua.

Dino Kušen

Izbor šampanjaca temelji se na Billecart-Salmonu, uključujući nekoliko vrlo rijetkih boca, dok konjacima dominira Delamain, vjerojatno najuglednija destilerija u Cognacu, čija se pića prodaju u svim mogućim formatima, od minijaturnih bočica za 90 kuna, do trolitrene butelje Pale and Dry konjaka. Tu su, naravno, i svi drugi očekivani Acrobatovi favoriti poput ekstenzivnog izbora Simčičevih buteljki ili niza boca kalifornijskog Opus One.

Premier Wine Club najviši je rang dućana zagrebačkog Acrobata. Acrobat ima još dvije trgovine, na Prisavlju i u Staroj Vlaškoj.  Vlasnik Acrobata Dino Kušen zamislio je Premier Wine Club kao kombinaciju vinoteke s najluksuznijim vinima koja se mogu kupiti u Hrvatskoj i ekskluzivnog kluba.

Vinoteka se nalazi na uličnoj razini Bleiweissove 24, u zapadnom dijelu Zagreba. Klub je smješten u podrumu. Klub je privatne naravi i prima samo 100 članova. Upisnina je skupa, iznosi 3000 eura godišnje skupa s članarinom za prvu godinu. Svake iduće godine članarina košta 2000 eura. Međutim, član može popiti vina u vrijednosti članarine. To znači da član koji je uplatio 3000 eura može doći u Kušenov podrum, izabrati, recimo, Latour iz 2009. i ništa ga ne platiti. Tek kad probiju granicu od 3000 eura, članovi počinju plaćati račune.

Za hranu u Premier Wine Clubu brine se chef Nenad Komes iz The Meata, jedne od dvije najbolje zagrebačke mesnice. Prostor je prvenstveno namijenjen uživanju u vinima, ali se kroz male detalje lako prilagođava i poslovnim sastancima. Premier Wine Club izgleda fenomenalno. Treba sa nadati da će zagrebačka vinska publika podržati tako ambiciozan lokal.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.