Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Batak uvodi jesenji meni, sa šljivama u panceti, rollicama s mesom mazalica i štrudlom od šljiva. Plus Bela voda i Barovo, šampionska tikveška vina

Batak je bio prva hrvatska roštiljarna koja je počela mijenjati jelovnike prema sezonama. Kad je najveći domaći restoranski lanac prije četiri godine uveo šparoge na grillu, bio je to instantni hit: u mjesec i pol dana prodalo se oko pet tisuća porcija. Slijedio je niz drugih sezonskiih specijaliteta, od proljetne juhe od graška, do zimskog bunceka s kiselim zeljem. U subotu 1. listopada restorani Batak na meni stavljaju nekoliko novih jela, uglavnom posvećenih jeseni.

Uz juhu od buče koja je već standardni favorit, tu su šljive u panceti, zabavno predjelo koje igra na kartu općenite privlačnosti pancete, ali i njenog dobrog slaganja s bogatijom i tamnijim voćnim okusima. Šljive, kojih su tržnice sada prepune, došle su i na Batkovu desertnu listu. Hrskavi štrudl od šljiva prepun je polovica svježih, vrlo zrelih šljiva. Rolice punjene mljevenim mesom nisu, naravno, sezonskog karaktera ali bi mogle postati ozbiljno popularne. Radi se, ustvari, o moderniziranoj verziji mazalica, jednog od najprodavanijih jela u hrvatskim roštiljarnama.

Batkovi su kuhari meso iz mazalica stavili u tijesto za spring rollse: ovaj grill fusion prodaje se kao predjelo, premda s obzirom na količinu (tri ne baš male rolice), može funkcionirati i kao glavno jelo.

Za mjesec dana Batak uvodi i doslovno najveću atrakciju svog zimskog jelovnika: gargantuovsku Zimsku platu za dvoje, s puno kobasica, bunceka, carskog mesa, pečenog krumpira i kiselog zelja. Na Batkovoj vinskoj promociji ovaj se mjesec nalaze vrhunska crna i bijela vina iz Tikveša, s etiketama Bela voda i Barovo. Barovo i Bela voda dobitnici su brojnih najviših međunarodnih nagrada, a u Hrvatsku ih uvozi Lu-Ma Ekskluziv. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.