Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U centru Zagreba sinoć je otvoren Alternativa Bistro, lokal sa zdravom hranom i puno alkohola

Dio Stare Vlaške u blizini Šenoina spomenika danas je bio prepun balona. Baloni su ukrašavali ulaz u Alternativa Bistro, novi restoran u centru Zagreba koji je otvoren sinoć uz puno glazbe i ulični plesnjak. Otvaranje Alternativa Bistroa priprema se najmanje pola godine. Alternativa bi trebala biti posvećena zdravoj hrani, štogod to značilo. Na Instagramu kažu da su jela bezglutenska i da ne koriste loše šećere.

No, za razliku od većine zagrebačkih “zdravih” lokala, Alternativa nije asketska ni antialkoholna. Danas oko podneva na šanku smo uočili barem desetak buteljki, uljučujući neke veoma dobre poput Šemberovih i Testamentovih.

Nadalje, bar je bio pun jakih pića renomiranih domaćih i stranih proizvođača. Ne znamo, zasad, što i kako kuhaju u Alternativi, ali nas veseli da se koncept “zdrave” kuhinje povezuje s puno raznovrsnih alkoholnih pića. Usput govoreći , čini se da bi Stara Vlaška mogla postati malo zagrebačko središte nekonvencionalnih restorana. Samo 200 metara od Alternstive, odmah kraj Good Fooda, uskoro bi se trebao otvoriti plant base deli Beg’s. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.