Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LISTA LAŽNIH ZVJEZDICA Ovi jadranski hoteli, tko zna kako, imaju previše zvjezdica. Evo koliko ih stvarno zaslužuju

melia-coral-recepcija

Hotelska industrija jedan je od najvažnijih segmenata hrvatskog  gospodarstva. Turizam iz sezone u sezonu obara rekorde. Turizam je odigrao pivotalnu ulogu u vrlo brzom oporavku hrvatskog BDP-a poslije pandemije.

Stoga je iznimno važno da odnosi u turističkoj industriji budu jasno uređeni i transparentni, što podrazumijeva i precizne kriterije u kategorizaciji hotela.

Nažalost, hotelska je kategorizacija, uslijed svih mogućih korporacijskih i lokalnih lobiranja za veći broj zvjezdica, postala upravo tragikomično i duboko kompromitirajuće mjesto domaćeg hotelijerstva.

Evo liste jadranskih hotela koje smo posjetili od 2016. do 2022. koji sasvim sigurno ne zaslužuju službeno dodijeljene zvjezdice. Uz svaki smo hotel naveli i njegovu stvarnu kategoriju 

1. Mozart, Opatija, 5 zvjezdica ( u stvarnosti 2 do 3 zvjezdice)

mozart-opatija

Mozart je u zadnjih nekoliko godina potpuno devastiran. Male sobe bile su izrazito neudobne i smiješno neopremljene za najvišu kategoriju. Javni prostori izgledali su zapušteno, kao da se u taj svojedobno prestižni hotel bar petnaestak godina nije ništa ulagalo. Prilikom zadnjeg posjeta hotel je bio toliko siromašan, da čak nije imao ni kišobrane za goste. Mozart je trenutno zatvoren.

2. Melia Coral, Umag, 5 zvjezdica (u stvarnosti 3 zvjezdice)

melia-coral-sobe

U javnim prostorima navodno najboljeg umaškog hotela usred ljeta nije radio air condition. Nije bilo bellboya, što je nedopustivo za hotel s pet zvjezdica. Room service navečer de facto nije radio, iako je na meniju za room service pisalo da radi. Namještaj u sobama bio je jeftin i oštećen. Zaista je nevjerojatno da Melia Coral ima pet zvjezdica.

3. Riva, Hvar, 4 zvjezdice (u stvarnosti 2 zvjezdice

riva-kupaonica

Riva se nalazi na genijalnoj  lokaciji, usred hvarske rive, i ima lijep i zabavan bar. Sobe su minijaturne a kupaonice potpuno disfunkcionalne. Gotovo neupotrebljiva kupaonica nešto je najgore što se hotelskom gostu može dogoditi.

Osoblje je uglavnom nesposobno. Budući da se do Rive ne može doći kolima, gosti aute ostavljaju na parkiralištu drugog hotela iste tvrtke, pa im se koferi dovoze u Rivu malim električnim vozilom.

U našem smo slučaju prtljagu čekali više od sat vremena, premda su dva hotela udaljena petnaestak minuta hoda, odnosno par minuta vožnje. Recepcionerka nam je rekla da smo prtljagu čekali dulje od sat vremena zato što je vozač hitno morao na WC.

4. Kolovare, Zadar, 4 zvjezdice, (u stvarnosti dvije do dvije i pol zvjezdice)

Kolovare je neudoban, zapušten, i ima atmosferu staračkog doma ili neke druge socijalne institucije, što svakako nije dobra reklama za hotel. Kolovare ima pogrešne radne protokole. Za eventualnih pola zvjezdice iznad dvije zaslužno je iznimno ljubazno osoblje.

5. Continental, Opatija, 4 zvjezdice (u stvarnosti dvije, do dvije i pol zvjezdice)

continental

Continental ima odličan bar i zabavan, vibrantan restoran. Continental izvana izgleda dobro, pa čaj i donekle otmjeno. Međutim, sobe su loše i neudobne, hodnici su prepuni jakih i teških mirisa iz kuhinje, a tijekom našeg zadnjeg posjeta grijanje se nije moglo regulirati pa je u sobi, doslovno, bilo 28 do 29 stupnjeva.

6. Molindrio, Poreč, četiri zvjezdice, (u stvarnosti 3 zvjezdice)

Molindrio je tipičan zastarjeli, masovni, konfekcijski hotel s velikim bazenima, jarkim, efektnim osvjetljenjem, lošim sobama i drugorazrednom servisom. Molindrio bi bio solidan hotel u kasnim osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Današnji gosti traže puno više.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.