Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Poznati riječki bar Three Monkeys je potopljen, ostali lokali u centru grada preživjeli su bujice 

Prema podacima RiMetea sinoć je u Rijeci palo 222 litre oborina po četvornom metru. Snimke potopljenih ulica Rijeke vrlo brzo su se proširile internetom i medijima. Voda je u nekim djelovima grada bila visine pola metra, a kroz grad su nastale i prometne gužve jer se mnogi auti nisu mogli pomaknuti u potocima vode. Bujice su odnijele i jedan život, a štete se tek zbarajaju, no jutro nakon može se vidjeti da su ogromne.

Poplavila je Prva riječka hrvatska gimnazija, Rektorat Sveučilišta u Rijeci, KBC, šalter Policijske postaje, nekoliko osnovnih škola prijavljuje štetu kao i nekoliko riječkih muzeja. Interventne službe imale su preko 300 poziva. 

Poznati riječki food i street barovi uglavnom su preživjeli neviđeni riječki potop. Kavana Grad prošla je bez oštečenja, Koya street food lokal kod željezničkog kolodvora također javlja da nema štete. King’s pub, koji je na više lokacija, također nema većih šteta. Apotheca bar na riječkom Korzu javlja kako nema znakova štete. Najteže je prošao popularni kafić Three Monkeys, koji nam se javio s rečenicom kako spašava što se može.

Također je nastradala studentska menza Index, koja se nakon višetjednih radova i renovacija trebala ponovno otvoriti ovu subotu. Goran Manestar, ravnatelj Studentskog centra Rijeka, govori da je u lokalu bilo otprilike pola metra vode i da je došlo do dva prodora. Indexu su poplavljeni strojevi i skladište. Za četvrtak meteorolozi najavljuju novih stotinjak litara kiše.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.