Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Beljski Goldberg Red u rujnu je osvojio dvije važne internacionalne zlatne medalje. A najbolje tek dolazi

Goldberg Red iz 2019. novo beljsko vino napravljeno od cabernet sauvignona, merlota i frankovke, ovih je dana osvojio zlatnu medalju na njemačkom natjecanju Mundus Vini i na austrijskom ocjenjivanju AWC Vienna. Riječ je o dva relevantna ocjenjivanja, na koja stiže više od deset tisuća uzoraka iz cijelog svijeta.

Goldber Red prvi smo put probali prije više od godine dana, dok je bio u bebi fazi. Već se tada moglo prepoznati da je riječ o vjerojatno najboljem beljskom i baranjskom crnom vinu proizvedenom do danas.

Goldberg Red ujedinjuje visoku koncentraciju, zrele tanine, puno okusa i aroma tamnog voća i crne čokolade, s visokom svježinom i čvrstom, piramidalnom strukturom. Goldberg Red već je sada umjereno elegantan, a za nekoliko godina kad se zaokruži, postat će bordoški elegantan i legitimno će kandidirati za Decanterovu platinastu medalju. Zato u naslovu piše da najbolje tek dolazi.

Goldberg Red vino je za odležane steakove i meso visoke divljači. Goldberg Red jedno je od rijetkih baranjskih vina koja potvrđuju da Baranja s obližnjim, svjetski poznatim Villanyem, dijeli izniman potencijal za proizvodnju jako ozbiljnih crnih vina. 

Goldberg Red, kao i sva vina iz serije Goldberg, namijenjena su prije svega vrhunskim restoranima i hotelima. Nešto Goldberg Reda bit će dostupno i na web shopu Belja.

U utorak smo u Starom podrumu u Kneževim vinogradima uz pobjednički Goldberg Red iz 2019. probali još trinaest beljskih vina, o čemu ćemo iscrpno pisati drugi tjedan, uz izvještaj o berbi u Baranji, koja još traje. Zasad samo želimo naglasiti da bi se Goldberg White iz 2021. mogao razviti u briljantno vino.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Beljski Goldberg Red u rujnu je osvojio dvije važne internacionalne zlatne medalje. A najbolje tek dolazi

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min