Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Richard Gruica o slučaju hrane na podu u Fuegu: Osoblje je odlučilo očistiti hladnjak između dva servisa. Nisu smjeli ništa staviti na pod, ali hrana nije bila u izravnom kontaktu s podom

Richard Gruica poznati je hrvatsko-američki ugostiteljski poduzetnik, koji je još prije šest godina u Zagrebu počeo organizirati svojedobno popularne tajne Gypsy Table večere s vrhunskim chefovima. Gruica je otvorio Fuego poslije dvogodišnjih priprema. Kad je Dobra hrana objavila da su njeni recenzenti ovih dana u Fuegu vidjeli vakumirane vrećice mesa, umaka i pirea kako leže na podu, taj smo tekst, naravno, prenijeli, jer je poštovanje higijenskih standarda jedan od osnovnih preduvjeta restoranskog posla. Istodobno smo poslali mail gopodinu Grujici, koji se trentuno nalazi u Miamiju.

Gruica je, kolegijalno, pohvalio svoje osoblje zbog predanog rada, naglasivši da ih je on uvijek učio čistoći u restoranu, ali i samostalnosti u radu. Gruica kaže da je njegovo osoblje odlučilo očistiti glavni hladnjak, i da su oko tri popodne većinu stvari iz hladnjaka stavili na šank. Gruica priznaje da su pojedini paketi s hranom, smješteni u posudama za hranu, zaista završili na podu, i kaže da je to pogreška Feugova mladog chefa.

No, vlasnik Fuega ističe da ni jedna vrećica s hranom nije bila otvorena ni položena izravno na pod, nego da su se bile smještene, vakumirane, u odgovarajućim posudama za hranu. Gruica, opet profesionalno, konstatira da se ni to nije trebalo dogoditi, ali da ta loša odluka njegova osoblja nije nikome naštetila, i da su “zaposleni u Fuegu sada naučili važnu lekciju”.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.