Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DRAMA U INDUSTRIJI JAJA Marjan Lukač zbog salmonele mora usmrtiti 150.000 kokoši. Misli da mu podmeću konkurenti

Iza rutinske inspekcijske odluke o povlačenju s tržista nekoliko serija jaja Lukač zbog salmonele, odvija se dosta ozbiljna drama sa zasad katastrofalnim epilogom za obitelj Lukač. Lukači spadaju među najveće proizvođače u Hrvatskoj s godišnjom produkcijom od oko 75 milijuna jaja, kako stoji na njihovoj web stranici.  

Lukači imaju dva odvojena proizvodna pogona. Inspekcijska odluka o povlačenju dijela njihovih jaja s tržišta zbog salomonele, zapravo znači da Lukači moraju usmrtiti 150 tisuća kokoši s farme gdje je salmonela pronađena i privremeno zatvoriti tu farmu. Lukači imaju ukupno 250 tisuća kokoši nesilica. RTL je intervjuirao Marjana Lukača, direktora Lukač d.o.o, tvrtke koja ima osamdeset zaposlenih.

Gospodin Lukač misli da mu je salmonela podmetnuta. “Gledajte, niti jedan kupac tih navodno spornih jaja nije se požalio na simptome salmonele. A mi smo se u spornom pogonu pridržavali svih higijenskih i sanitarnih mjera. Inspekcija je, dakle, pronašla salmonelu u proizvodu koji nikoga nije zarazio i na kojeg se nitko nije požalio,” kaže gospodin Lukač.

Marjan Lukač smatra da su mu salmonelu, odnosno nalaz o salmoneli podnetnuli konkurenti, kako bi ga eliminirali s tržišta. Lukač se nada da će se u ovaj slučaj uključuti policija i Uskok. Obitelj Lukač nastavlja proizvodnju jaja u drugom pogonu i nastavlja s prodajom jaja na tržnicama.

Foto/Screenshot

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.