Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jutarnji list izvješćuje da zagrebački street food lokal Fuego drži hranu na podu

Dobra hrana, gastronomski prilog Jutarnjeg lista, objavila je recenziju Fuega, latino street food lokala koji se nalazi u Zelinskoj ulici u Zagrebu, i koji je zadnjih mjeseci dobio puno pozitivnog publiciteta na internetu.

U odličnom, demistificirajućem tekstu, Dobra hrana ustvrdila je da je kuhanje u Fuegu tek blijeda kopija pravih latino okusa, pa je hrana dobila ocjenu 4/10, što bi bilo otprilike jednako kao 2/5 ili -2/5 u našem sustavu ocjenjivanja.

No, mnogo je važnije što su recenzenti Dobre hrane uočili da Fuego drži svoje sastojke na podu. Prvo vakumirano meso, a zatim i umake i paste u plastičnim vrećicama.

Hrana nikad i ni u kojem slučaju ne smije stajati na podu. To je jedno od osnovnih pravila restoranskog posla.

Hrana koja je odležana na podu upućuje na dvije stvari: ili na krajnji nemar i neprofesionalnost osoblja, ili na nepostojanje minimalnih tehničkih uvjeta za pripremanje hrane. U Fuegovom su slučaju obje opcije   otvorene. Vlasnik Fuega Richard Gruica koji trenutno nije u Hrvatskoj, rekao nam je da je za incident doznao iz objave i da istražuje što se dogodilo u Fuegu. ”U Fuego sam uložio srce i dušu. Standardi ispravnosti, okusa i svježine su mi najvažniji, nama je zakon da gostima moramo ponuditi najsvježiju i najbolju moguću hranu, morav vidjeti što se dogodilo,” kaže Gruica.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.