Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlasnik restorana Tihi gaj tvrdi da je njegova objava Strogo zabranjen ulaz pederima zapravo pogrešno shvaćena

Što znači rečenica Strogo zabranjen ulaz pederima? Ta rečenica jedino znači zabranu ulaska homoseksualcima u određeni prostor. Ta se izjava ne može interpretirati nikako drukčije jer je naprosto jednoznačna, kao primjerice crveno svjetlo na semaforu.  Ne možete interpretirati značenje crvenog, nego naprosto svakim prolaskom kroz crveno činite prometni prekršaj. Miroslav Radičević, vlasnik restorana Tihi gaj, na društvenim je mrežama objavio rečenicu Stogo zabranjen ulaz pederima. Kasnije je tu rečenicu izbrisao i objavio novu, u kojoj tvrdi da je prethodna objava krivo shvaćena. 

Budući da se rečenica Strogo zabranjen ulaz pederima ne može shvatiti drukčije nego doslovno, jasno je da Radičević sada laže jer se uplašio javnih reakcija. Možda mu je netko rekao da je tom objavom prekršio Ustav i zakone Republike Hrvatske, jer Ustav ne priznaje diskrminaciju na temelju seksualne orijentacije (kao ni rasnu ili nacionalnu diskriminaciju). 

Baš kao što je Ustav i zakone prekršio vlasnik samoborske pizzeriije Lockdown svojom rasističkom objavom protiv zapošljavanja obojenih radnika. Žalosno je da se ugostiteljstvo, čini se, sve više puno pripadnicima radikaliziranog  lumpenproletarijata, posvađanih sa samim pojmom ugostiteljstva koji podrazumijeva ljubaznost i pristojnost.  Tihi gaj je zalogajnica na izlazu iz Zagreba prema Pisarovini, sa svaštarskim menijem tipičnim za neambiciozne prigradske gostionice.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.