Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovaj bar u Edinburghu svoje sendviče sa slaninom reklamira s Peppom Pig. Roditelji su izvan sebe

Šokirani roditelji i veganski aktivisti podigli su pobunu protiv Gordon Street Cafea u centru Edinburgha. Gordon Street je na tabli s dnevnom ponudom svoje sendviče sa slaninom reklamirao slikom Peppe Pig. Kredom su na tablu nacrtali jednadžbu: glava Peppe Pig plus kruh, jednako njiov sendvič sa slaninom. Ispod Peppe je slična jednadžba za sendvič, samo s portretom kravice iz crtića Čarobni vrtuljak. 

Iako je namjera kafića bila da napravi zabavan oglas, piše Daily Mail, građani, posebno roditelji male djece koja vole Peppu Pig, odlučili su ih naučiti redu. Roditelji tvrde da ovakav natpis traumatirizira djecu jer ona “ne moraju znati da se praščići jedu”. Javila se i organizacija za prava životinja PETA: “Mamljenje djece na mesne obroke crtićima sretnih životinja nije novost, ali je nepošteno. Djeca prirodno vole životinje i bila bi užasnuta kada bi doznala da su nježnim praščićima prerezali grkljane za sendvič’.

Neki na Twitteru komentiraju kako bi ovakvo reklamiranje moglo ozbiljno zbuniti djecu i navesti ih da počnu propitivati hranu. “Podržavam svako propitivanje, ali ovo je bolesno,” napisala je jedna komentatorica. No, Gordon Street Cafe ima objašnjenje. U razgovoru s novinarima pozvali su se na nova istraživanja koja pokazuju da jedno od petero djece nema pojma da su biftek, hrenovke ili šunka meso. Veganski brend Meatless Farm proveo je jedno istraživanje na 1000 djece u dobi od četiri do 16 godina kako bi vidjeli koliko su djeca upoznata s izvorima hrane koju vole.

Pokazalo se tako da, recimo, trećina djece ne zna da pepperoni pizza sadrži meso iako je najviše vole, jedna petina misli da lisnato s hrenovkom i nuggetski ne sadrže meso a dvoje od petero misle da se ni pašteta ne radi od mesa. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.