Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Španjolski chef svoj novi restoran odlučio je promovirati mizoginijom. ‘Žene u kuhinji nisu efikasne i lako se obeshrabre’

Chef Pedro Silva Carvalho suvlasnik je ribljeg restorana Escama koji se prije četiri mjeseca otvorio u španjolskom Paredeu. Promocija novog restorana podrazumijeva i niz intervjua, pa je Carvalho svojih pet minuta u medijima iskoristio da odmah pokaže koje vrijednosti zastupa Escama. U intervjuu objavljenom u španjolskom Time Outu chef je rekao da ne zagovara pristunost žena u restoranskoj industriji.

Pohvalio se da u Escami cijeli tim čine muškarci. “Nisam apologet žena u restoranskoj industriji,” izjavio je Carvalho, “Bez namjere da ikoga uvrijedim, mislim da su muškarci efikasniji.” Ne isključujući mogućnost da u Escami nekad ipak zaposle žene, Carvalho je nastavio: “Žene su vrlo konfliktna pojava u profesionalnim restoranima. Naš je posao isrpljujuć, nije lako dugoročno voditi neke njegove aspekte. Iz iskustva mogu reći da mi muškarci drugačije pristupamo problemima, nije nas tako lako povrijediti. Žene se puno lakše obeshrabre.” 

Nakon što ga je Time Out 7. rujna objavio intervju se društvenim mrežama raširio kao požar. Ostali partneri u Escami od petka se pokušavaju oprati od Carvalhovih izjava ali zasad im ne ide najbolje, iako su chefa Carvalha odmah izbacili iz projekta. “Cijeli tim restorana se ispričava. Escama ni u kojem slučaju ne dijeli osobna uvjerenja koja je naš bivši partner iznio o položaju žena,” objavili su na Facebooku, “Želimo biti potpuno jasni: Escama i njen tim ni u najmanjoj se mjeri ne identificiraju s ovakvom seksističkom ideologijom i razmišljanjima iznesenima u članku. Snažno podržavamo rodnu ravnopravnost.” Idioti u ugostiteljstvu nipošto nisu hrvatski endem. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.