Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ZAGREBAČKA PIZZERIA TOCCARE Evo zašto rezanje pizze naplaćujemo 5 kuna

News portal Index.hr objavio je članak o zagrebačkoj pizzeriji Toccare koja rezanje pizze naplaćuje pet kuna. Članak su objavili nakon što im je jedna gošća pizzerije poslala sken računa na kojem se vidi da je rezanje pizza navedeno kao stavka na računu. Toccare se nalazi u istočnom dijelu Zagreba i poznata je među ostalim i po tome što je prije nekoliko godina prodavala najskuplju pizzu u gradu. 

“Jučer sam sa svojim prijateljima bila u Toccareu, pizzeriji u Vukomercu, gdje imaju stvarno fine pizze i jako se trude, no nakon što sam zamolila da nam razrežu pizze, rekli su da je to usluga koja se dodatno plaća. Znači, usluga rezanja pizze je 5 kuna, što možete vidjeti i na računu. Ovo je nonsens, zar nije logičnije podignuti cijenu pizze kako se ljudi ne bi osjećali loše”, izjavila je gošća za Index. U četvrtak nam se javio chef pizzerie Toccare Denis Glavač. Evo kako Toccare objašnjava odluku da naplaćuje rezanje pizza.  

“S obzirom da smo objavljeni na potralu Index kao omražena pizzeria koja naplaćaje rezanje pizze 5 kn, dozvolite nam da za navedeno iznesemo svoje razloge. Za početak jeste li ikada naručili ćevape, zagrebački, bečki i nakon što su posluženi na stol vratili ih u kuhinju da vam se isto nareže???

Mi smo napolitanska pizzeria koja ulaže puno truda, rada i znanja u naš proizvod koji je jedinstven u Hrvatskoj u smislu različitosti namirnica i balansiranju okusa. Svaka naša pizza za jednu je osobu, uz nju se dobije pribor za jelo, što bi značilo da se ona kao i svako drugo jelo u drugom restoranu jede vilicom i nožem, ne rukama, ne prstima….Također, na nekim našim pizzama se nalaze namirnice (npr. školjke) koje je nemoguće rezati nego tek prilikom konzumacije.

Problem proizlazi iz navika ljudi u Hrvatskoj koji su naučeni i odgojeni da budu usluženi po svim standardima, kriterijima i željama, a da naravno sve te dodatne usluge budu besplatne. Nakon što se netko odupre, jer želi promijeniti način pristupanja restoranima, osoblju i mjestu koje su posjetili, kreće lavina loših komentara. Svakom gostu koji je tražio rezanje pizze prethodno je naglašeno da se ta usluga naplaćuje i  transparentno je navedena na računu, taj isti gost je pristao tu uslugu platiti radije nego da si pizzu nareže sam. Dakle, najlakše i najbezbolnije  bi bilo povisiti cijenu pizze za 5 kn i ne imati loše recenzije zbog  „5 knza rezanje pizze“, ali nadamo se da su ljudi shvatili poantu ovih 5 kn,” piše chef pizzerije Toccare.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.